Nove mere zaštite

Beograd u borbi protiv korone: Dezinfekcija taksi i vozila javnog prevoza, prozori da budu otvoreni

Zaposleni u javnom prevozu će morati svakodnevno na početku i završetku rada da dezinfikuju vozila

Vesti 13.03.2020. - 15:46h Autor: Tanjug
Foto: AP / Denis Voronin

Zamenik gradonacelnika Goran Vesić izjavio je da je Grad počeo da primenjuje konkretne mere za borbu protiv širenja korona virusa, među kojima je i odluka da se na prigradskim linijama zabranjuje ulaz na prednja vrata kako bi se vozači zaštitili, kao i preporuka da taksisti putnike voze isključivo na zadnjem sedištu.

 

Kako je naveo, zaposleni u javnom prevozu će morati svakodnevno na početku i završetku rada da dezinfikuju vozila.

 

Na kraju dana autobusi će se dodatno provetravati, a tokom vožnje prozori bi trebalo da budu otvoreni, rekao je Vesić za Radio Beograd 1.

 

Naveo je da će se na svakoj okretnici dodatno dezinfikovati vrata, rukodržaci i validatori jer su to, dodao je, mesta na kojima bi mogli da se skupljaju virusi.

 

Najavio je da će tokom dana u svim autobusima biti istaknuti plakati sa uputstvima građanima kako bi trebalo da se ponašaju u javnom prevozu, a biće deljeni i leci sa uputstvima.

 

Taksi vozači su, istakao je Vesić, dužni da svakodnevno dezinfikuju svoja vozila, a obavezu da nabave sredstva za dezinfekciju su, kako kaže, preuzela taksi udruženja.

"Vozila za koja inspekcija proceni da nisu dovoljno očišćena biće isključena iz saobraćaja", poručio je Vesić.

 

Naveo je da su mere za borbu protiv širenja korona virusa preduzete u skladu sa preporukama Vlade Srbije i dodao da su, između ostalog, zabranjeni javni skupovi sa više od 100 ljudi u zatvorenim prostorima.

 

To znači da do daljeg neće biti koncerata, bioskopskih i pozorišnih predstava, pojasnio je i dodao da restorani i dalje mogu da rade, ali ne i noćni klubovi. Vesić je rekao i da je omogućeno snabdevanje maloprodajnih objekata i apoteka tokom čitavog dana.

 

"Na 30 dana je liberalizovana odluka po kojoj je snabdevanje objekata bilo dozvoljeno samo u terminu od sedam sati uveče do sedam ujutru. Ta mera je uvedena kako bi građani u svakom trenutku mogli da se snabdeju potrebnim namirnicama", rekao je Vesić.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...