nije hteo!

Strahuje od osude javnosti: Ozloglašeni biznismen (53) preneo koronavirus od Singapura do Evrope, pa se konačno oglasio

Nije se nadao da će postati ovoliko poznat!

Vesti
Autor:
Strahuje od osude javnosti: Ozloglašeni biznismen (53) preneo koronavirus od Singapura do Evrope, pa se konačno oglasio
Foto: Profimedia

Stiv Volš je pre dve nedelje, zajedno s još stotinak osoba učestvovao na jednoj konferenciji u hotelu u Singapuru i tamo je najverovatnije "pokupio" potencijalno opasni koronavirus. Sada strahuje da će ga kod kuće javno osuditi kao nekoga ko je doneo smrtonosni virus i izložio opasnosti nevine građane.

Vođa izviđača iz Hovea u Engleskoj, 53-godišnji Stiv Volš, nesvesno je postao "superširilac" koronavirusa nakon što se zaražen vratio kući s konferencije u Singapuru. Putem je zarazio najmanje jedanaestoro ljudi. On se trenutno nalazi u izolaciji u bolnici Sveti Tomas u Londonu. Oseća se dobro, ali očajava i strahuje od osude domaće javnosti.

U međuvremenu, britanske zdravstvene organizacije nastavljaju da tragaju za osobama s kojima je Wolš bio u kontaktu nakon povratka iz Singapura kako bi bili podvrgnuti testiranju, piše Dejli Mejl.

foto: Profimedia

"Razgovarao sam sa Stivom i njegovom suprugom Keti. Totalno su prestravljeni i zabrinuti time što je postao "žrtveni jarac" zbog nečega za šta "nije kriv", ispričao je njegov komšija za britanski Miror dodavši da se on javio doktoru čim je shvatio da bi mogao da bude nosilac i onaj ko je proširio virus.

Po povratku iz Singapura Volš je prešao šest hiljada kilometara. Usput je posetio prijatelje u blizu Megevea u francuskim Alpama i boraveći tamo, najverovatnije je zarazio 11 osoba, uključujući i svoje prijatelje, vlasnike planinarskog doma gde je odseo i njihovog devetogodišnjeg sina. Potom je iz Ženeve odleteo u London gde je bilo više od stotinu putnika i članova posade. Po dolasku u Hov svratio je i u loklani pab koji inače redovno posećuje.

Kada je shvatio da bi mogao da bude nosilac virusa, sam je nazvao lekare i zatražio da bude podvrgnut testiranju u bolnici u Brigtonu. Kada je tamo potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, premešten je u specijalnu izolacionu jedinicu bolnice u Londonu gde se i trenutno nalazi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs