kAŽE meteORolog

Rekord bez snega: Evo kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje i koja opasnost se sprema!

Jedini dan u kom se očekuje sneg sledeće nedelje jeste 23. januar, ali će padavine biti slabog inteziteta, bliže susnežici, te neće doći do formiranja snežnog prekrivača

Vesti
21:29h Autor:
Rekord bez snega: Evo kakvo nas vreme očekuje sledeće nedelje i koja opasnost se sprema!
Foto: Kurir/Sonja Spasić

Iako su temperature poslednjih nedelja uglavnom bile ispod nultog podeoka, a za izlazak iz topline doma vam je bila potrebna kompletna "zimska oprema", gradske ulice se ipak neće zabeleti još neko vreme.

"Naredne nedelje će se nastaviti maglovito vreme, a temperature će uglavnom biti iznad nule, što je znatno iznad proseka za ovo doba godine. Manje promene vremenskih prilika očekuju se za vikend, ali one će biti slabo izražene", kaže meteorolog Đorđe Đurić.

foto: Shutterstock

Osim što maksimalna dnevna temperatura neće biti niža od četiri stepena, minimalna temperatura neće ići ispod minus tri, te prave zime u Srbiji još uvek nema na vidiku.

Pojave jačeg vetra takođe neće biti, te će samim tim indeks zagađenja vazduha biti u porastu, a najkritičnije će biti na području Vojvodine, Beograda, Mačve i Podrinja, kao i u onim delovima gde postoje najveći zagađivači.

"Vremenske prilike presudne su za zadržavanje čestica naročito u uslovima kada nema vetra, kao i kada je visok važdušni pritisak. To je uobičajena situacija i u takvim prilikama magla se zadržava, kao i nivo zagađujućih ceštica naročito u urbanim sredinama", objašnjava meteorolog Nedeljko Todorović.

Evo gde možete kupiti nano maske za zaštitu od aerozagađenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs