poslednji pozdrav

Komemoracija našoj filmskoj divi u četvrtak u Kinoteci: Urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana!

Komemorativni skup povodom smrti legendarne glumice biće održan u četvrtak, a posledni ispraćaj daleko od očiju javnosti

Vesti
Autor:
Komemoracija našoj filmskoj divi u četvrtak u Kinoteci: Urna će biti položena u Aleji zaslužnih građana!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Diva jugoslovenskog filma Neda Arnerić biće kremirana, a prijatelji i kolege oprostiće se od nje u četvrtak na komemoraciji u Jugoslovenskoj kinoteci.

Glumica koja je na sceni od svoje 16. godine pronađena mrtva prošlog petka u svom stanu u Beogradu.

Na komemorativnom skupu od 12 časova u Jugoslovenskoj kinoteci (Uzun Mirkova 1), od poslednje filmske zvezde oprostiće se prijatelji i kolege. Nakon govora poštovaoci njenog lika i dela moći će da pogledaju film "Ukleti smo, Irina", koji je snimljen 1973. godine. Makedonski reditelj Kole Angelovski je glavne uloge poverio Nedi i Velimiru Bati Živojinoviću. Otac, sin i snaha žive u vodenici koja se nalazi u planini. Sin odlazi u vojsku, a u vodenici ostaju otac i snaha sami. Zajednički život oca i snahe u jednoj prostoriji, rađa zabranjenu ljubav i strast, kada se sin vrati, nastaje drama.

foto: Kurir/Marina Lopičić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić rekao je da će urna sa posmrtnim ostacima glumice biti položena u Aleji zaslužnih građana u Beogradu.

"Grad Beograd odaje počast Nedi Arnerić, našoj velikoj glumici, koja je tokom karijere ostvarila značajne uloge kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Bila je miljenica filmskog platna, nosilac brojnih nagrada u Srbiji i Jugoslaviji i ostavila trag u filmskoj umetnosti na koji smo svi ponosni", rekao je gradonačelnik Beograda, saopštio je Beoinfo.

Ispraćaj za kremaciju je u subotu, 18. januara, u 16.30 časova na Novom groblju u Beogradu. Članovi Nedine porodice će urnu kasnije položiti na ceremoniji daleko od očiju javnosti.

Preminula Neda Arnerić u 67. godini: Napustila nas je diva srpskog glumišta!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs