Takmičenje u Sibiru

Ljubljenje u najhladnijem gradu na svetu: Ljubav vas greje na minus 29 stepeni

Čitavih sat i 20 minuta trajao je poljubac pobedničkog para na takmičenju povodom Dana zaljubljenih, organizovanog u Jakutsku, najhladnijem gradu na planeti
Vesti
17:08h Autor:
Ljubljenje u najhladnijem gradu na svetu: Ljubav vas greje na minus 29 stepeni
Foto: Thinkstock

Zaljubljeni parovi u Jakutsku, najhladnijem gradu u Rusiji, ali i na planeti zemlji, hrabro su danas prkosili ledenom vremenu, nadmetajući se na maratonu u ljubljenju organizovanom povodom Dana zaljubljenih, a pobednički poljubac trajao je sat i 20 minuta.

Takmičenje, na kojem je učestvovalo 18 parova, održano je pod sloganom "Ljubav vas greje", u centranoj ulici Jakutska, gde je temperatura u toku dana dostizala minus 29 stepeni Celzijusa.

"Prvi par je odustao nakon pola sata", rekla je za agenciju Interfaks organizatorka manifestacije Natalija Argunova.

"Još trideset minuta i pravila takmičenja su se promenila - muškarac je morao da nosi svoju devojku u naručju. Deset najotpornijih i najodlučnijih parova nastavilo je borbu za glavnu nagradu", navela je ona.

Pobednici maratona bili su Artiom i Galina, čiji je poljubac trajao sat i 20 minuta. Par, koji se zabavlja šest meseci, dobio je kao nagradu večeru u italijanskom restoranu.

Jakutsk je najzabačeniji grad u Istocnom Sibiru sa oko 280.000 stanovnika. Poznat je po tome što je najhladniji grad u Rusiji, sa temperaturama koje zimi dostižu i minus 40 stepeni Celzijusa.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs