IZNENAĐENJE

Bestseler u najavi: Kventin Tarantino najavio objavljivanje prve knjige!

Ukoliko volite njegove filmove, verujemo da vas je ova vest obradovala

Vesti
15:51h Autor:
Bestseler u najavi: Kventin Tarantino najavio objavljivanje prve knjige!
Foto: Reuters

Kventin Tarantino se uskoro povlači iz filma (možda), ali to ne znači da se odriče umetnosti, piše Cosmopolitan. Reditelj je u prošlosti rekao da bi se mogao baviti pisanjem, čak i da je Once Upon a Time… in Hollywood prvobitno počeo kao roman, a tek kasnije postao drama.

U intervjuu s Martinom Skorseseom Tarantino otkriva da je trenutno usred pisanja knjige o temi koja mu je jako draga: filmovima. U Tarantinovom romanu veteran Drugog svetskog rata odrasta u čoveka koji prezire ”smeće” koje izbacuje Holivud, ali njegovo zanimanje za bioskop ponovno rasplamsava čudesni svet stranih filmova.

Vrtić će biti obavezan: Nove reforme obrazovanja u Srbiji!

foto: Reuters

Tokom intervjua, Tarantino je otkrio neke informacije o romanu koji piše.

”Trenutno radim na knjizi”, kaže. “I imam lika koji je bio u Drugom svetskom ratu i tamo je video puno krvoprolića. I sada se vratio kući i 50-e su i više ne uživa u filmovima. Smatra ih detinjastim nakon svega što je prošao. No, on poznaje samo holivudske filmove. I onda čuje za ove strane filmove Kurosawe i Fellinija … I shvata: ‘Pa, možda bih u njima mogao naći nešto više od ove lažne holivudske gluposti.’ Znači, privlače ga. Neki su mu se svideli, a neki ne. Neke ne razume, ali zna da nešto vidi.”

Zasadi drvo, zasadi svoj kiseonik: Evo zašto je svaka sadnica zlato!

Ovo se čini prilično zanimljivim, a takođe bi bilo odlično videti kako se Tarantinove misli, osim u dramu, prevode u prozu.

Ekskluzivan uvid u moj svet: Rijana će uskoro obradovati fanove autobiografijom na 500 strana!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs