Vremenska prognoza

Upozorenje RHMZ za celu Srbiju: U petak i subotu obilni pljuskovi, grad, oluje

Prognozirane su opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje

Vesti
Autor:
Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na vremenske nepogode za teritoriju Srbije koje se očekuju u petak uveče i subotu, odnosno drugog i trećeg avgusta.

Večeras se u severozapadnim, zapadnim i jugozpadnim krajevima, a tokom noći i u subotu i u ostalim delovima zemlje očekuje se pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom, stoji na sajtu RHMZ-a.

Zbog najavljenog nevremena u petak je na snazi narandžasti meteo-alarm za područja: Beograd, Srem, Banat, Bačka, zapadna i jugozapadna Srbija, Pomoravlje i Šumadija.

Žuti meteo-alarm je na snazi u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Narandžasti meteo-alarm označava opasne vremenske prilike. Prognozirane su opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...