Srbija

DRŽAVA ZAPOŠLJAVA MLADE LEKARE: Evo šta je uslov!

Konkurs još uvek traje

Vesti
Autor:
DRŽAVA ZAPOŠLJAVA MLADE LEKARE: Evo šta je uslov!
Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja Srbije pozvalo je mlade lekare, diplomce medicinskih fakulteta sa prosečnom ocenom 8 i većom, da se prijave na konkurs za posao koji raspisuje ovo ministarstvo.

“U skladu sa čvrstim opredeljenjem Ministarstva zdravlja u pravcu kadrovskog osnaživanja i unapređenja profesionalne strukture zaposlenih zdravstvenih radnika u našem zdravstvenom sistemu, ovim putem obaveštavamo javnost da će ove godine, pored nastavka Programa zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola, biti realizovano i zapošljavanje mladih lekara, diplomaca medicinskih fakulteta koji su na studijama imali prosek iznad 8,00“, saopštili su iz Ministarstva.

“Pozivamo mlade lekare da karijeru grade u svojoj zemlji”

Kako se navodi, namera resornog ministarstva jeste da i diplomcima koji su tokom školovanja ostvarili navedeni uspeh, i nisu ispunjavali uslove za učešće u Programu zapošljavanja najuspešnijih diplomaca, omogući zapošljavanje i dodatno usavršavanje kroz specijalizacije o trošku države, kako bi zdravstvo Srbije dobilo nove generacije lekara.

Pozivamo mlade lekare da se prijave, i da svoju profesionalnu karijeru grade u svojoj zemlji, brinući o zdravlju svojih sugrađana”, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Detalji konkursa kao i spisak specijalizacija za koje se lekari mogu prijaviti biće istaknuti u narednom periodu na zvaničnoj prezentaciji Ministartva zdravlja.

Iz ovog ministarstva su istakli da će u narednom periodu biti nastavljen i Program zapošljavanja najuspešnijih diplomaca medicinskih fakulteta i srednjih medicinskih škola. Kako su istakli, u okviru ovog programa je do sada posao i specijalizaciju dobilo 511 lekara sa prosečnom ocenom 9 i 10, a zaposleno je i 900 medicinskih sestara/tehničar sa odličnim uspehom.

Navodi se i da je od 2014. godine u zdravstvenim ustanovama zaposleno 30.000 zdravstvenih radnika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs