78 inspektora i policajaca

Od sutra svakodnevne kontrole klima uređaja u gradskom prevozu

Prevoznici čiji autobusi budu zatečeni sa isključenim klima uređajima zbog štednje goriva biće kažnjavani na licu mesta kaznom od dva miliona dinara

Vesti 01.07.2019. - 15:29h Autor: Tanjug
Foto: Kurir / Dragan Kadić

Od sutra od šest sati 78 saobraćajnih inspektora i komunalnih policajaca kontrolisaće rad klima uređaja u javnom prevozu Beograda, dogovoreno je danas na sastanku zamenika gradonačelnika Gorana Vesića sa čelnicima gradskih sekretarijata za javni saobraćaj, inspekcijske poslove i komunalne policije.

 

Kako je rečeno, svi prevoznici čiji autobusi budu zatečeni da im ne rade klime zbog štednje goriva biće kažnjavani na licu mesta kaznom od dva miliona dinara, a neka vozila biće upućivana na vanredni tehnički pregled.

 

Sekretarijat za javni prevoz grada Beograda je tokom prošle nedelje izvršio kontrolu oko 100 autobusa u kojima je 20 klima bilo neispravno, a 91 vozač nije nosio unoformu, rekao je za Tanjug gradski sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević.

 

"Po ugovoru koji imamo sa prevoznicima, oni imaju obavezu da obezbede službena odela za vozače, ispravan klima uređaj, da vozila budu čista spolja i iznutra...", rekao je on i podsetio da je akcija počela sa akcentom na ispravnost i koršćenje klima uređaja u vozilima kada su temeprature iznad 25 stepeni, da se vrši po nalogu zamenika gradonačelnika i da će trajati do kraja leta.

 

Vasiljević je dodao da se akcija odnosi na sve prevoznike jer, istakao je, svi prevoznici moraju da poštuju ugovorne obaveze.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...