LETO STIŽE

Beograd: Počela sezona kupanja na Adi Ciganliji

Da bi sve prošlo kako treba, potrebno je da se posetioci pridržavaju uputstava koja su propisana

Vesti
Autor:
Beograd: Počela sezona kupanja na Adi Ciganliji
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Podizanjem Plave zastave, predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević svečano je danas otvorio sezonu kupanja na Adi Ciganliji. Plava zastava je, prema njegovim rečima, najviše međunarodno priznanje kvaliteta vode i bezbednosti na kupalištu.

"Kvalitet vode na zadovoljavajućem nivou, koju Gradski zavod za javno zdravlje kontroliše dva puta sedmično", kazao je Nikodijević.

"Na kupalištu će biti prisutan dovoljan broj licenciranih spasilaca, pripadanika policije, komunalne milicije i Hitne pomoći. Takođe od ove godine postavljan je video-nadzor duž celog kupališta, kao i na sportskim terenima. Da bi sve prošlo kako treba, potrebno je da se posetioci pridržavaju uputstava koja su propisana", dodao je.

On je dodao da Ada Ciganlija pored kupanja pruža i mnoge druge sadržaje.

Nikodijević je za drugu polovinu godine najavio izgradnju trim-staze, jer su obezbeđena sredstva. U dogledno vreme, predviđena je i izgradnja još jednog fudbalskog terena sa veštačkom travom, kao i povezivanje Ade Ciganlije sa novobeogradskom stranom reke, za pešake i bicikliste, najavio Nikodijević.

On je dodao da se besplatni programi za osnovce i srednjoškolce, koje finansira Grad Beograd od ove godine održavaju i na Adi Ciganliji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs