U nedelju 26. maja

Beograd: Besplatni preventivni pregledi u Kliničkom centru, bez zakazivanja i knjižice

U prethodnih trinaest dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede

Vesti 25.05.2019. - 12:55h Autor: Tanjug
Foto: Kurir / Dragan Kadić

U Kliničkom centru Srbije (KCS) u Beogradu u nedelju, 26. maja, u periodu od 8.00 do 16.00, građani će biti u prilici da, u okviru akcije Ministarstva zdravlja, bez zakazivanja i bez zdravstvene knjižice obave preventivne preglede i provere svoje zdravlje.

 

U zgradi Poliklinike (Višegradska 26) građani će moći da urade ultrazvučni pregled abdomena i provere hormone štitaste žlezde, a u ambulantama Klinike za očne bolesti (Pasterova 2) obave i oftalmološki pregled.

 

Analizu hormona štitaste žlezde građani će u Centralnoj laboratoriji Centra za medicinsku biohemiju KCS moći da urade do 11 časova, a rezultati će moći da se preuzmu istog dana u periodu od 13 do 15 časova, ili narednih dana.


"KCS je i ovoga puta učinio sve da građani efikasno i brzo obave kontrolne preglede. Biće angažovano više od 70 zdravstvenih radnika, a pregledi će se obavljati u 13 ambulanti. Stoga ovim putem pozivamo sve građane da sutra od 8 do 16 časova posete KCS ili neku drugu zdravstvenu ustanovu i učine nešto važno za svoje zdravlje", kaže se u saopštenju KSC-a.

 

Ministarstvo zdravlja Srbije pokrenulo je akciju preventivnih pregleda u cilju promocije prevencije kao najbolje mere za očuvanje zdravlja.

 

U prethodnih trinaest dana akcije preventivnih pregleda, blizu 270.000 građana Srbije obavilo je preglede, a od tog broja više hiljada njih upućeno je na dalju dijagnostiku.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs