Bez odlaska na šalter

Prijava dece u vrtiće preko interneta: Od sada u 17 gradova i opština u Srbiji

Do sada je ova usluga bila dostupna u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu

Vesti
Autor:
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ove godine prijava deteta u predškolsku ustanovu putem nacionalnog Portala eUprava je omogućena u 17 gradova i opština Srbije, saopštila je Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

 

Kako se navodi, ranijih godina je ova usluga bila dostupna u Beogradu, Šapcu, Sremskoj Mitrovici i Novom Sadu, a od ove godine roditelji imaju mogućnost da na lak način, bez odlaska na šalter, zahvaljujući potpuno elektronskoj usluzi eVrtić obave elektronsku prijavu deteta u još 13 gradova i opština u Srbiji.

 

Elektronsko podnošenje prijave se vrši jednostavnim popunjavanjem online obrasca na Portalu eUprava, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se podaci pribavljaju automatski.

 

Tokom aprila lakši, brži, potpuno elektronski i besplatan način prijave deteta putem usluge eVrtić biće dostupan za građane Inđije, Smedereva, Beograda, Kragujevca, Beočina, Novog Sada, Kikinde i Svilajnca, a tokom maja i za građane Zrenjanina, Jagodine, Iriga, Sremske Mitrovice, Sombora, Šapca, Vršca, Kruševca, Žablja i Sokobanje, dodaje se u saopštenju.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...