Dugoročna prognoza

Vremenska prognoza za Vaskršnje praznike: Kišovito, ali toplo!

Na Veliki petak se očekuje kiša i grmljavina

Vesti
Autor:
Vremenska prognoza za Vaskršnje praznike: Kišovito, ali toplo!
Foto: Profimedia

Svi koji planiraju produženo praznovanje u prirodi tokom vaskršnjih i prvomajskih neradnih dana, zasigurno se nadaju lepom vremenu, a kako se prema trenutnoj prognozi čini: očekuju nas topli dani, ali i red kiše, red sunca.

Neradni dani oko Uskrsa jesu 26, 27, 28. i 29. april (od petka do ponedeljka), a za Praznik rada, 1. i 2. maj (sreda i četvrtak). Mnogi će se potruditi da "premoste" i taj utorak, pa da mogu da povežu neradne dane i organizuju mini-odmor.

Vreme će biti toplo, ali biće i kiše, skoro svaki drugi dan. Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda za Veliki petak (26. april) u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, očekuju se kiša i grmljavina, ali i toplo vreme: u Beogradu i Nišu do 22, Novom Sadu i Kragujevcu do 18 stepeni.

Vetar, kiša, pa čak i sneg, prognozirani su na Kopaoniku za Veliki petak, a temperature će se kretati od -3 do 10 stepeni tokom tog dana.

Međutim, već sutradan, na Veliku subotu, kao i za sam Vaskrs, vreme će u svim navedenim gradovima, pa i na Zlatiboru i Kopaoniku, biti za koji stepen toplije i bez grmljavine i padavina, ukazuje grafikon RHMZ.

Dan nakon Vaskrsa svuda će biti kišovit, očekuje se i grmljavina, a temperatura će biti u blagom opadanju u odnosu na prethodne dane, ali i dalje sasvim toplo. Utorak, 30. april, biće suv, a temperature će ponovo biti u porastu.

Iako naglašava da je za precizne prognoze još rano, Đorđe Đurić, meteorolog Weather2Umbrella, kaže za list da je za period oko 1. maja karakteristično prijatno toplo vreme od oko 20 do 25 stepeni, a ponekad čak i sparno. Mogući su uobičajeni prolećni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, obično popodne i predveče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs