KAKO DA OFARBATE USKRŠNJA JAJA U NEŽNE PASTELNE BOJE: Trik je vrlo jednostavan, a i svima uspeva

Ovaj trik je veoma jednostavan i ne oduzima mnogo vremena

Uskrs
Autor:
KAKO DA OFARBATE USKRŠNJA JAJA U NEŽNE PASTELNE BOJE: Trik je vrlo jednostavan, a i svima uspeva
Foto: Shutterstock

Proleće je period godine kada se divimo nežnoj paleti pastelnih boja. Sam trešnjin cvet asocira nas na divnu pastelno roze nijansu, vedro nebo na pastelno plavu, a tek prolistalo lišće na nežnu nijansu zelene.

Uskršnja Jaja
foto: Shutterstock

Ovaj inspirativni dijapazan pastelnih boja možete preneti i na svoju uskršnjudekoraciju, a evo kakod a ofarbate jaja u pastelne nijanse.

Uskršnja jaja
foto: Shutterstock

Kako bi jaja primila divnu pastelnu boju, neophodno je da koristite jaja bele ljuske.

Skuvajte željenu koiličinu jaja na uobičajen način, izvadite ih iz vode i ostavite da se potpuno ohlade.

Kada su jaja hladna, vreme je za pastelnu čaroliju!

Izaberite po sopstvenoj želji nekoliko boja za kolače, a zatim pripremite nekoliko čaša u kojima ćete bojiti jaja. Sipajte 200 ml hladne vode u svaku čašu, 1 1/2 kašiku alkoholnog sirćeta i 1 1/2 kašiku boje za kolače. U svaku čašu dodajete samo po jednu boju. Izmešajte kašikom boju u čaši da se potpuno rastvori u vodi i sjedini.

Uskršnja Jaja
foto: Shutterstock

U svaku čašu stavite samo po 1 jaje. Ostavite da odstoji oko 2 minuta, pa izvadite jajae iz čašće kašikom. Ukoliko niste dobili željenu nijansu , vratite jaju u čašu da još malo odstoji, pa ponovo proverite. Proveravajte koliko se boja primila povremenim vađenjem jajeta iz čaše.

Kada dobijete željenu pastelnu nijansu jajeta, ostavite jaja da se dobro osuše, a zatim ih rasporedite u uskršnjoj korpi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs