Isprobajte

Kremasta zebra torta: Neverovatan desert za manje od 500 dinara! (RECEPT)

Jednostavan recept i brza priprema nateraće vas da je stalno pravite

Recepti 30.09.2018. - 14:53h Autor: Youtube Kuhinja Sabi
Foto: Printscreen Youtube / Kuhinja Sabi

Sastojci:

 

Za koru: 2 jaja, 2 kašike brašna, 1 kašika kakaa, pola praška za pecivo, 2 kašike ulja, 2 kašike mleka + malo za prelivanje

 

Za fil: 1 l mleka, 4 kašike gustina, 6 kašika šećera, 2 vanilina šećera, malo ekstrakta vanile, 2 kašike kakaa, lešnici za ukras

 

Kalup prečnika 24 cm

Priprema:

 

Odvojite žumanca i belanca, u posudu sa žumancima dodajte šećer pa umutite. Zatim dodajte ulje, brašno, kakao, mleko, i prašak za pecivo i sve pomešajte. Belanca umutite u čvrst šne i sve sjedinite.

 

Masu prespite u podmazan kalup pa stavite da se peče 15-ak minuta na 200 stepeni.

 

Dok se kora peče pripremite fil. Podelite mleko na dva jednaka dela u dve posude. U obe posude stavite po 3 kašike šećera i po 2 pune kašike gustina Zatim u prvu dodajte i vanilin šećer i ekstrakt vanile, a u drugu kakao.

 

Kada izvadite koru iz rerne nakvasite je mlekom, pa stavite filove da se kuvaju i mešajte ih. Skinite ih sa vatre kada se zgusnu.

 

Na koru naizmenično sipajte beli i braon fil dok je potrošite smesnu.

 

Ostavite tortu da se ohladi oko sat i po i poslužite je!

 

Prijatno!

 

Izvor: Youtube Kuhinja Sabi

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...