Uživajte uz bajadere bez griže savesti. Omiljeni sitni kolač ima novu verziju i obožavaće ga baš svi. Ovog puta bez šećera i bilo kakvih veštačkih dodataka (aditiva)!
Predstavljamo vam najzdraviju verziju ovog starog kolača, po receptu Mihaele Brijak Devercovi iz knjige "Sirova hrana".
Sastojci:
Kora (donji sloj):
- 1 i po šolja lešnika ili badema (potopljeni u vodi, ostavljeni tako preko noći)
- 1 šolja sušenih urmi
- 1 kašika kakao-a u prahu
Krem (srednji sloj):
- 2 šolje indijskog oraha ili pinjola
- 1/2 šolje vode
- 4 kašike agavinog sirupa
- 5 kašika kokosovog ulja
- 1 kašika vanile
Glazura:
- 1/2 šolje kakaov maslaca
- 2 kašike kakaa u prahu
- 3 kašike agavinog sirupa ili kokosovog šećera
Priprema:
Krupno sameljite bademe, dodajte urme i kakao. Miksujte dok se ne sjedini. Smesu izručite na dno kalupa i oblikujte koru.
Sastojke za krem miksujte dok ne dobijete gusti glatki krem. Prelijte ga preko testa i stavite u frižider.
Za glazuru rastopite kakao maslac na pari, pa dodajte ostale sastojke i brzo ih izmešajte. Dobijenu čokoladu prelijte preko krema i stavite kolač u frižider da se stegne.
Stari kolač u novoj verziji koja će vas oduševiti
Stari kolač u novoj verziji koja će vas oduševiti