Uživajte bez griže savesti

Bajadera bez šećera i aditiva: Stari kolač u zdravoj veganskoj verziji koja će vas oduševiti! (RECEPT)

Stari kolač u novoj verziji koja će vas oduševiti

Recepti 28.05.2018. - 20:32h Autor: bgonline.rs
Foto: Profimedia

Uživajte uz bajadere bez griže savesti. Omiljeni sitni kolač ima novu verziju i obožavaće ga baš svi. Ovog puta bez šećera i bilo kakvih veštačkih dodataka (aditiva)!

 

Predstavljamo vam najzdraviju verziju ovog starog kolača, po receptu Mihaele Brijak Devercovi iz knjige "Sirova hrana".

 

Sastojci:

 

Kora (donji sloj):

 

- 1 i po šolja lešnika ili badema (potopljeni u vodi, ostavljeni tako preko noći)
- 1 šolja sušenih urmi
- 1 kašika kakao-a u prahu

 

Krem (srednji sloj):

 

- 2 šolje indijskog oraha ili pinjola
- 1/2 šolje vode
- 4 kašike agavinog sirupa
- 5 kašika kokosovog ulja
- 1 kašika vanile

 

Veganski čokoladni brauni: Zdrav kolač koji se ne peče! Obožavaće ga i vaša deca! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Glazura:

 

- 1/2 šolje kakaov maslaca
- 2 kašike kakaa u prahu
- 3 kašike agavinog sirupa ili kokosovog šećera

 

Priprema:

 

Krupno sameljite bademe, dodajte urme i kakao. Miksujte dok se ne sjedini. Smesu izručite na dno kalupa i oblikujte koru.

 

Sastojke za krem miksujte dok ne dobijete gusti glatki krem. Prelijte ga preko testa i stavite u frižider.

 

Za glazuru rastopite kakao maslac na pari, pa dodajte ostale sastojke i brzo ih izmešajte. Dobijenu čokoladu prelijte preko krema i stavite kolač u frižider da se stegne.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...