Probajte

Mlečna keks torta: Kremasta, čokoladna - neodoljiva! (RECEPT)

U današnjem videu pravimo tortu sa kakao keksom i filom koji ima ukus mleka, a dodatak krema upotpunjuje ukus same torte. Naravno, može da se pravi i sa običnim keksom ali onda neće imati taj neki specifičan ukus nego mnogo blaži, tako da u ovoj torti svaki sastojak ima svoju ulogu

Recepti
Autor:
Mlečna keks torta: Kremasta, čokoladna - neodoljiva! (RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Domaći Recepti

Sastojci: 1,2 l mleka, 3 pudinga sa ukusomslatke pavlake, 10 kašika šećera, 100 g bele mlečne čokolade, 500 ml slatke pavlake, 150 g krema po izboru (kupovni), 750 g kakao keksa (4 puta po 20 komada)

Priprema: Pudingu dodati pola mere šećera i otprilike 200 ml mleka pa izmešati. Ostatak mleka do litre sipati u posudu u kojoj će se puding kuvati i dodati preostali šećer. Staviti na vatru da provri. Kada provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne na srednjoj vatri. Skloniti sa vatre, pa dodati čokoladu i mešati dok se ne otopi i sjedini sa pudingom. Prekriti folijom i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ulupati slatku pavlaku. Ohlađen puding malo “razbiti” mikserom, pa pudingu dodati malo više od pola slatke pavlake (oko 2/3) i sve zajedno umutiti.

Ostatak pavlake koristimo za dekoraciju.

Zagrejati 200 ml mleka pa umakati keks u slagati u 4 reda po 5 keksića. Prethodno namažemo providan sloj krema na tacnu da bi se keks lepo zalepio i ne bi nam “bežao” po tacni kada nanesemo prvi sloj. Slagati 4 reda keksa i mazati 4 sloja krema. Odozgo namazati ostatak slatke pavlake. U 3–4 kašike mleka (ostaće vam od umakanja keksa) dodati krem i zagrejati u mikrotalasnoj 30 sekundi na najajčoj “vatri”.

Mešati dok se ne sjedine pa preliti preko torte i razvući lopaticom ili išarati višljuškom, po želji.

Za kraj tortu možete dekorisati, a i ne morate, opet po želji. Ostaviti je da odstoji i keks otpusti, pa seći i služiti.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs