Ako ste spremni za novu avanturu u kuhinji pripremite ove neobične piramide, oblikovane u kalupu za ceđenje limuna, punjene kremom. Sve što trebate je malo truda da dobijete jako izdašne i fine kolače koji su odlični uz kafu i druženje s prijateljima.
Potrebno je:
- 200 gr brašna - 100 gr šećera - 1 jaje - 125 gr margarina - sok i kora limuna - 50 gr mlevenih oraha - kalup za ceđenje limuna - Krem - 100 gr šećera u prahu - 1 vanilin šećer
Eksplozija ukusa: Najsočniji kolač od testa i voća! (RECEPT)
Priprema:
Margarin, jaje, šećer u prahu, koricu i sok limuna umutiti mikserom dodati i prašak za pecivo pa sve dobro izjednačiti.
Dodati brašno orahe i umesiti glatko testo. Ostaviti u kesu i držati u frižideru pola sata. Praviti loptice veće.
Cediljku za limun okrenuti naopako pa u rupu staviti najlon kesu pa kuglice pa dobro ispretiskati testo o ivice a u rupu staviti euro- krema odozgo zatvoriti testom.
Okrenuti i izvaditi polako kesu i sa njim i kolačić.
Ređati u pleh u koji ste stavili pek papir. Peći na 190 stepeni, 30 min.
Uvaljati u prah šećer pomešan sa vanilinim šećerom.
Napomena: Ukoliko želite da vam kolačići budu približno isti kao kad ih izvadite iz limun kalupa zamesite malo tvrdje testo i stavite vrlo malo praška za pecivo. Ako želite mekše onda je na ovu meru dovoljno 200 gr brašna ali će kolačići malo više otići u širinu a manje u visinu.
Izvor: Kod bake u gostima