Samo za prave gurmane

Tetovsko tavče: Tradicionalni makedonski specijalitet od 4 vrste mesa! (RECEPT)

Iz Makedonije stiže tetovsko tavče, tradicionalni specijalitet zemlje u kojoj je poznato da se odlično jede i prave vrhunska vina. Uz ovo tavče najbolje ide čaša kvalitetnog Kabernea Sovinjon, crvenog vina koje će savršeno da izbalansira ovoliku količinu različitog mesa.

Recepti 17.03.2018. - 18:18h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Shutterstock

Sastojci: 400 grama svinjske kremenadle, 6 zelenih svežih paprika, 2 crvene piperke, 250 grama junećeg mesa ramsteka, 1 paradajz, 200 grama mešanog mlevenog mesa, 1 glavica luka, 200 grama jagnjeće crne džigerice, 4 češnja luka, 200 mililitara pavlake, 1 jaje, peršun, listovi celera, 1 pileća i 1 goveđa kocka za supu, kafena kašika mešavine začina, ulje, so, mleveni crni biber

 

Uputstvo: Na roštilju pečemo parčad svinjskog i junećeg mesa, juneću džigericu i posoljene i pobiberene loptice mlevenog mesa. Na zagrejanom ulju pržimo sitno seckani luk. Kada omekne, dodamo parčad paprike, paradajz, seckani beli luk, peršun, celer, začinimo mešavinom začina i dodamo isprženo meso. Posolimo, pobiberimo i nalijemo prethodno skuvanu supu.

 

Sadržaj prespemo u zemljani sud. Pečemo 1 sat na 200 stepeni. Mešamo žumanca i pavlaku, pa dodamo u zemljani sud. Vratimo u rernu i pečemo još 15 minuta.

 

Serviramo u činiju i ukrasimo grančicama francuskog peršuna.

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...