Recepti sa Stilom

Pašteta od tunjevine

Ovaj recept je prvenstveno za culo vida a onda i ukusa
Recepti 22.05.2013. - 13:26h
Pašteta od tunjevine, Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno
  • Za 4 osoba

Sastojci

  • 4 veća limuna
  • kašika očišćenih pistaća
  • 200g tunjevine iz konzerve
  • 100g margarina
  • kašika seckanog praziluka
  • bibera i soli po ukusu

Pistaće stavite na nekoliko minuta u vrelu vodu, pa skinite tanku opnu. Limun dobro operite, obrišite, odsecite manji kolut sa vrha, pa oštrim nožem i kašičicom ocedite sok i izdubite sredinu. Tunjevinu iz konzerve ocedite od ulja i izgnječite viljuškom. Margarin umutite penasto, dodajte izgnječenu tunjevinu i sve zajedno ispasirajte. Po ukusu posolite, pobiberite, dodajte iseckan praziluk, začinite limunovim sokom i dodajte pistaće. Ovom masom napunite limunove i stavite ih nekoliko sati u frižider. Pre serviranja vrućim nožem filovani limun isecite na kolutove i poslužite sa svežim belim hlebom.

 

Savet
Potapanjem pistaća u vrelu vodu lakše ćete skinuti tanke opne sa njih

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs