Preukusno

Pekmez od šipuraka: Uz palačinke ili drugi slatkiš, obavezan ove zime! (RECEPT)

Ukusan pekmez od šipurka zasladiće svaki obrok, a palačinke filovane ovom poslasticom su veoma ukusne
Recepti 22.10.2016. - 16:45h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Thinkstock
  • Srednje teško

Sastojci

  • 2 kg svežih šipuraka
  • 500 g šećera (može i manje, po želji)
  • 2 g konzervansa

Priprema:

 

1. Dobro operite šipurke, odsecite im kapice i potopite ih u vodu. Kuvajte oko dva sata, dok šipurak ne omekša da može da ispasira, piše Stvarukusa.rs.

 

2. Sačekajte da se malo ohladi i ispasirajte ga kroz pasirku.

 

3. Dobijeni sok kuvajte sa šećerom dok se ne zgusne. Potom dodajte konzervans.

 

4. Gotov topao pekmez sipajte u tople staklene tegle.

 

5. Napunjene tegle stavite u pleh i zapecite ih u rerni pola sata na 100 stepeni (tako ćete ih pasterizovati). Kad se tegle ohlade, zatvorite ih celofanom.

 

Počela je da seče testo na trake: Kada vidite rezultat, poći će vam voda na usta! (VIDEO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...