Topi se u ustima

Domaća štrudla iz starog Srema: Uz ovaj recept ne možete da omanete!

Meka kao duša, glatka kao pamuk
Recepti 10.09.2016. - 19:48h Autor: BastaBalkana.com
Foto: Profimedia
  • Srednje teško

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 250 g masti
  • 1 jaje
  • kockica kvasca
  • malo mleka
  • malo soli
  • malo šećera
  • Mak, orasi (po želji za fil)

1. Kockicu kvasca potopiti u malo mleka sa šećerom i malo soli. Kad naraste, sipati u posudu, izmešati sa brašnom, dodati jaje i mast, pa zamesiti testo. Testo ne sme da bude mnogo čvrsto.

 

2. Podelite umešenu smesu na 4 dela i oklagijom razvucite kore. Svaku koru filujte po želji i izboru: sa makom, orasima, rogačem, rendanim jabukama...

 

3. Preko fila poprskati malo ulja, saviti u obliku štrudle i složiti u pleh. Ostaviti jedan sat da još malo naraste, a potom peći u zagrejanoj rerni. Pospite šećerom u prahu i poslužite toplo.

 

Makarons: Najprostiji recept za najpopularni kolač!

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...