Idealan izbor

Tikvice u testu od piva sa paradajz salsom

Pripremite ovo zdravo povrće na jedinstven način i obradujte sve goste i ukućane
Recepti 16.05.2015. - 14:02h Autor: stvarukusa.rs
Foto: Shutterstock
  • 30 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 2 veće tikvice
  • 2 jajeta
  • so, biber
  • Malo piva
  • brašno za valjanje
  • 3 paradajza
  • 3 čili papričice
  • Maslinovo ulje
  • beli luk
  • limunov sok

1. Iseckajte tikvice na trake po dužini. Posolite ih i pobiberiti po ukusu.

 

2. U jednu posudu sipajte malo brašna, dodajte 2 jajeta i pivo. Žicom za mućenje sjedinite sastojke. Masa treba da bude gušća nego za palačinke.Tikvice umačite u ovu smesu i pržite u prethodno zagrejanom tiganju u dubokom ulju, oko 3 minuta sa obe strane.

 

3. Napravite crvenu salsu: Iseckajte paradajz na kockice, zajedno sa 2 čena belog luka. Začinite solju, maslinovim uljem i čili papričicama. Poslužite uz tikvice i uživajte!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...