Recepti sa Stilom

Teletina ispod sača s krompirom

Otići u etno selo i jesti ovako spremljenu teletinu
Recepti 10.04.2013. - 13:00h
Teletina ispod sača s krompirom, Foto: Shutterstock
  • 110 minuta
  • Jednostavno
  • Za 6 osoba

Sastojci

  • 2kg mlade teletine
  • velikih krompira
  • 3 crvenog luka
  • belog luka
  • ruzmarina
  • maslinovog ulja
  • soli i bibera
  • slane pančete

Priprema
Teletinu najpre dobro oprati, osušiti čistom kuhinjskom krpom, špikovati je belim lukom i slaninom, dakle izbušiti je na više mesta i te rupe napuniti belim lukom, koji je samo malo stučen na dasci i tankim režnjevima slanine. U sač ili tepsiju, naliti maslinovo ulje i staviti teletinu da se peče. Nakon pola sata dodati cele ili prepolovljene krompire, sva 3 cela crvena luka, nikako ih ne seckati, so, alevu papriku i grančice ruzmarina. Peći još sat vremena.

Savet

 

Uključite sat na šporetu, to je najbolje tako ćete imati orijentaciju

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...