Ukusno jelo

Lazanje od palačinki

Ako nemate testenine za prave lazanje, mogu vam poslužiti i palačinke
Recepti
18:56h Autor:
Lazanje od palačinki
Foto: Thinkstock
  • 45 minuta
  • Srednje teško

Sastojci

  • 500 g brašna
  • 4 jajeta
  • 5 kašika ulja
  • kašičica soli
  • 6 dl mleka
  • Za fil:
  • 500 g mlevenog mesa
  • paradajz pire ili paradajz sos
  • glavica luka
  • so, ulje
  • 70 g rendanog parmezana ili trapista
  • Za bešamel:
  • kocka maslaca
  • 3 kašike brašna
  • 1,5 dl mleka

Priprema

1. Umutite jaja s brašnom, uljem, solju i mlekom. Smesa treba da bude kao gušće testo za palačinke. Ispržite palačinke velike kao tepsija.

2. Za fil na malo ulja izdinstajte seckan luk, dodajte mleveno meso i začine po ukusu. Dinstajte oko 15 minuta i na kraju dodajte paradajz. Kad skinete sa šporeta, dodajte i sir.

3. Za bešamel stavite u šerpu malo maslaca, lagano ga otopite, dodajte brašno i malo propržite. Postepeno ulivajte mleko uz stalno mešanje, i pustite da se zgusne kao pire. Skinite s vatre.

4. U podmazanu tepsiju stavite palačinku, zatim fil, prelijte bešamelom, i tako ređajte dok ne potrošite sav materijal. Završite s bešamel sosom. Pecite na 250 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 200 i pecite još pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs