Delikatan ukus

Sladoled od dinje

Pripremite ovu brzu poslasticu sa ukusom dinje i uživajte u osveženju u toplim danima
Recepti
10:44h
Sladoled od dinje
Foto: Shutterstock
  • 20 minuta
  • Jednostavno

Sastojci

  • 300ml slatke pavlake
  • 175g šećera
  • 1 zrela dinja
  • sok od 1 limuna

1. U šerpi pomešajte šećer i slatku pavlaku. Stavite da proključa i mešajte dok se šećer ne otopi, pa sklonite sa vatre.

2. Skinite koru sa dinje, očistite od semenki i iseckajte na sitne komadiće, pa je stavite u blender zajedno sa sokom od limuna i pasirajte dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte smesu od slatke pavlake i šećera, pa još malo mutite u blenderu.

3. Smesu sipajte u posude i stavite da odstoji u zamrzivaču preko noći. Služite sa malinama, jer njihov osvežavajući ukus odlično ide uz delikatan ukus dinje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs