miris i ukus

KOLAČ "BELA BAJKA" OBRADOVAĆE VAŠE ČULO UKUSA: Priprema je vrlo jednostavna, od samo 3 sastojka

Kolač od kojeg će cela kuća da vam zamiriše

Recepti
13:43h Autor:
KOLAČ "BELA BAJKA" OBRADOVAĆE VAŠE ČULO UKUSA: Priprema je vrlo jednostavna, od samo 3 sastojka
Foto: Shutterstock

Idealan brzinski kolač za koji je potrebno samo tri sastojka. Brzo se priprema, a još brže jede. Odličan je izbor za goste, dok će vas miris kolača oduševiti.

Sastojci:

3 jaja

120 g bele čokolade

120 g neslanog krem sira sobne temperature

Priprema:

Odvojiti žumanca od belanaca, neumućena belanca ostaviti u frižider. Belu čokoadu izlomiti na komade i otopiti na vodenoj pari. Ostaviti da se prohladi, a zatim pomešati sa krem sirom sobne temperature kako se čokolada ne bi stegla. U smesu dodati žumanca i sve zajedno mešati dok se ne sjedini. Belanca posebno umutiti, dok se ne dobije čvrst "sneg". Smesu od belanaca sjediniti sa smesom od žumanaca, čokolade i sira, ali voditi računa da smesa ostane vazdušasta.

Smesu sipati u pleh, prethodno podmazanim maslacem. Nakom sipanja smese u pleh, potrebno malo rastresti pleh, da bi se ispustio vazduh iz smese, kako ne bi došlo do pucanja kolača prilikom pečenja. Kolač peći oko 15 minuta na 170 stepeni, zatim temperaturu smaniti na 160 stepeni, te ostaviti kolač još 15 minuta da se peče. Ugasiti rernu i ostaviti kolač u njoj jos 15- ak minuta. Kolač ukrasiti po želji.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs