Ako ste veliki sladokusci, a, ipak, vodite računa šta jedete, onda je ova poslastica pravi izbor za vas! Sočna, ukusna, a zdrava!
Sastojci:
- 200g pečene bundeve
- 120g kikiriki putera
- 60g ovsenih pahuljica
- 2 jaja
- 80g eritritola* ili kokosovog šećera
- 80g crne čokolade 80% kakao
- 20g kvalitetnog kakao praha
- 1 kašičica cejlonskog cimeta
- 1 kašičica arome vanile
- 1/2 kašičice sode bikarbone + par kapi limuna
Za preliv:
- 20g crne čokolade
- ravna kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Pečenu bundevu ispasirajte viljuškom da dobijete pire. Potom 80g crne čokolade usitnite na kockice, a ovsene pahuljice sameljite u blenderu.
U činiju za mućenje dodajte pire od bundeve, kikiriki puter, jaja, aromu vanile i eritritol, pa žicom umutite sastojke. Zatim dodajte usitnjenu čokoladu, kakao i cimet, promešajte. Dodajte samlevene pahuljice, pa još jednom sjedinite smesu. Na kraju u posebnoj posudici stavite sodu bikarbonu i prelijte je sa par kapi limunovog soka kako biste je aktivirali (počeće odmah da peni), dodajte je smesi i promešajte.
Izlijte smesu u kalup srednjih dimenzija - 22x22cm. Kalup podmažite sa malo kokosovog ulja ili obložite papirom za pečenje. Pecite u rerni koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni, 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se prohladi, iseći kocke i prelite sa čkolodom otopljenom sa kokosovim uljem.
Prijatno!