SOČNA POSLASTICA

BRAUNIS SA BUNDEVOM: Ovaj zdravi slatkiš mogu da jedu i onu koji su na dijeti! (RECEPT)

Pravi se veoma brzo!

Recepti
14:02h Autor:
BRAUNIS SA BUNDEVOM: Ovaj zdravi slatkiš mogu da jedu i onu koji su na dijeti! (RECEPT)
Foto: Printscreen Youtube / Like Chocolate

Ako ste veliki sladokusci, a, ipak, vodite računa šta jedete, onda je ova poslastica pravi izbor za vas! Sočna, ukusna, a zdrava!

Sastojci:

  • 200g pečene bundeve
  • 120g kikiriki putera
  • 60g ovsenih pahuljica
  • 2 jaja
  • 80g eritritola* ili kokosovog šećera
  • 80g crne čokolade 80% kakao
  • 20g kvalitetnog kakao praha
  • 1 kašičica cejlonskog cimeta
  • 1 kašičica arome vanile
  • 1/2 kašičice sode bikarbone + par kapi limuna

Za preliv:

  • 20g crne čokolade
  • ravna kašičica kokosovog ulja

Priprema:

Pečenu bundevu ispasirajte viljuškom da dobijete pire. Potom 80g crne čokolade usitnite na kockice, a ovsene pahuljice sameljite u blenderu.

U činiju za mućenje dodajte pire od bundeve, kikiriki puter, jaja, aromu vanile i eritritol, pa žicom umutite sastojke. Zatim dodajte usitnjenu čokoladu, kakao i cimet, promešajte. Dodajte samlevene pahuljice, pa još jednom sjedinite smesu. Na kraju u posebnoj posudici stavite sodu bikarbonu i prelijte je sa par kapi limunovog soka kako biste je aktivirali (počeće odmah da peni), dodajte je smesi i promešajte.

Izlijte smesu u kalup srednjih dimenzija - 22x22cm. Kalup podmažite sa malo kokosovog ulja ili obložite papirom za pečenje. Pecite u rerni koja je prethodno zagrejana na 180 stepeni, 30 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen. Kada se prohladi, iseći kocke i prelite sa čkolodom otopljenom sa kokosovim uljem.

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs