Idealno za prvomajske praznike

Domaća tortilja sa piletinom

Divne i ukusne tortilje su praznika za oko i želudac. Učinite presedan i umesto dosadnog roštilja za prvomajske praznike pripremite ovaj specijalitet
Recepti
19:12h Autor:
Domaća tortilja sa piletinom
Foto: Thinkstock
  • 60 minuta
  • Jednostavno
  • Za 5 osoba

Sastojci

  • 200 - 300 g pilećeg belog mesa
  • 1 velika crvena paprika
  • 1 mala ljuta zelena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 decilitra soka od paradajza
  • 1 paradajz
  • 200 g kukuruza
  • so, biber i aleva paprika
  • Testo za tortilje za 5 osoba:
  • 260 g brašna
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 20 g maslaca
  • 2 dl toplog mleka

Sitno iseckajte pola glavice luka, prodinstajte pa dodajte na trakice narezanu piletinu. Kada se izdinsta stavite sa strane.

U dugu posudu prodinstajte ostatak luka koju smo narezali na polukrugove pa dodajte paprike narezane na trakice dinstajte dok paprika ne omekša pa dodajte sitno seckan paradajz i kukuruz, zatim sve začinite i zalijte sa sosom od paradajza, prokuvajte još kratko i na kraju umešajte onu izdinstanu piletinu.

Tortilje možete da kupite gotove, a možete i napraviti svoje od brašna, soli, praška za pecivo, maslaca i mleka zamesite testo.

Ostavite 20 minuta da odstoji zatim podelite na 5 malih kuglica, razvaljajte ih tanko i pecite u tavi bez masnoće.

Punite tortilje toplim nadevom, prilog može biti salata, mileram, kad se tortilje napune dodajte malo narendanog sira. Složite ih u podmašćenu tepsiju, zapecite ih 10 minuta na 200 stepeni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs