probajte

SAVRŠEN PRELIV ZA SALATU OD SAMO 6 SASTOJAKA: Preukusan, pravi se za čas! (RECEPT)

Čime začinjavate zelenu salatu?

Recepti
Autor:
Foto: Shutterstock

Uz klasično ulje, sirće i so, možete dodati još nekoliko jednostavnih sastojaka iz špajza i frižidera i tako napraviti ukusan preliv  za zelenu salatu koji će značajno poboljšati njezin ukus.

 

Sastojci za preliv:

 

  • 80 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 60 ml vinskog sirćeta
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2 češnja belog luka
  • 1 kašičica dižon senfa
  • 1 kašičica sušenog origana

Priprema:


1. Pritisnite oguljeni i očišćeni beli luk kroz presu, ili ga ručno iseckajte na sitne komade.

 

2. Ubacite beli luk u teglu (s poklopcem).

3. Belom luku dodajte maslinovo ulje, sveže isceđen limunov sok, dižon senf, vinsko sirće i sušeni origano.

4. Poklopite teglu i dobro promućkajte.

5. Prelijte deo po zelenoj salati. Ostane li vam preliva poklopljenu teglu stavite u frižider i tako čuvajte do pet dana. 

 

Prijatno!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...