Sastojci:

  • 240 g makarona, oblika po želji
  • 2 kašike skrobnog brašna
  • 1 šolja mleka
  • 1 šolja rendanog sira (mešavina sireva, gauda, ementaler, čedar)
  • So, biber

Pletena pogača: Uputstvo za amatere kuvare! (RECEPT, VIDEO)

shutterstock-341544887.jpg
Foto: Shutterstock

Priprema:

  • U šerpu srednje veličine sipajte vodu za makarone, dobro je posolite i stavite na šporet da prokuva.
  • Makarone kuvajte onoliko minuta koliko je naznačeno na pakovanju.
  • Sipajte mleko u manju šerpicu i stavite da se greje na šporetu, dodajte skrobno brašno pa mešajte žicom za mućenje da razbijete grudvice.
  • Nakon toga umešajte sir, mešajte celo vreme dok smesa ne prokuva, sir se rastopi i dobijete glatki sos bez grudvica.
  • Proverite ukus i po potrebi dodajte so i biber.
  • Pripremljeni sos prelijte preko kuvanih makarona, promešajte i ostavite da stoje nekoliko minuta, promešajte još jednom pa poslužite.

Izlivena pita sa sirom i blitvom: Jednostavno, a ukusno! (RECEPT)

Ovaj obrok obožavaju i deca i odrasli, pa sigurno nećete pogrešiti