Slasne kockice za svaku priliku

Najlepša šarena oblanda: Verovali ili ne, gotova je za 15 minuta, odlična i u posnoj varijanti! (RECEPT)

Probajte jednom i sigurno ćete ih često praviti

Recepti 12.12.2020. - 13:01h Autor: Stil / Kuvajmo lako
Foto: Youtube Printscreen / Kuvajmo lako

Sastojci: 2 lista oblande, 350 g džema po vašem izboru (6 punih kašika), 250 g petit keksa (34 komada).


Za fil: 100 ml vode, 100 g šećera, 125 g putera ili margarina, 50 g čokolade za kuvanje, 1 kašika kakao praha, 70 g mlevenih oraha, 150 g mlevenog keksa, 1 kašika ekstrata ruma po želji

 

Za dekoraciju po želji: 50 g bele čokolade za kuvanje, 50 g crne čokolade za kuvanje, 6 kašika slatke pavlake...

Napomena: Za posnu varijantu koristite postan keks i postan margarin i ne koristite slatku pavlaku.

Priprema:  Listove oblande premazati sa po 3 pune kašike džema. Zatim preko jednog lista oblande poređati polovinu petit keksa. Nije potrebno potapati keks u sok ili mleko.

 

Rastopiti 100 g šećera u 100 ml vode na umerenoj temperaturi. Kad provri, dodati maslac ili margarin, čokoladu za kuvanje i kakao. Kuvati na umerenoj temperaturi da se sve otopi i lepo sjedini. Sklonite sa vatre i dodajte mlevene orahe i mleveni keks, pa sve lepo izmešajte. Po želji dodajte ekstrakt ruma.

 

Dok je fil još vruć, naneti ga preko poređanog keksa na oblandi, pa preko složiti drugi red petit keksa. Poklopiti drugim listom oblande namazane džemom, pristisnite da se zalepi svuda. Oblandu nečim pritisnite da se sve lepo zalepi i ostavite da stoji (možete preko staviti pleh sa nekoliko tetrapaka mleka ili soka).

 

Za dekoraciju po želji otopite čokoladu sa uljem (za posnu varijantu) ili sa slatkom pavlakom (za mrsnu verziju). Najlepše je kada otopite i belu i crnu čokoladu, pa odozgo prošarate.

 

Odstajalu oblandu secite na kocke i služite.

 

Detaljnu pripremu pogledajte u videu!

 

(Stil.kurir.rs / Youtube / Kuvajmo lako)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...