Ovo ne smete da propustite

Neverovatna slana pita u zatvoru od kačkavlja: Najukusnije što ste ikad probali! (RECEPT)

Laka i brza priprema koja uspeva čak i početnicima

Recepti 23.11.2020. - 10:43h Autor: Stil.kurir.rs / Youtube / Hacer'in Lezzetleri
Foto: Youtube Printscreen / Hacer'in Lezzetleri

Sastojci: 1 kesica suvog kvasca, 2 jaja, 100 ml biljnog ulja, 200 ml mleka, 1,5 kašičica soli, 3 rendana krompira, 1 šolja tvrdog sira (može čedar), pola veze peršuna, 5,5 - 6 šolja pšeničnog brašna, pola kašike putera, kačkavalj, 2 kašike biljnog ulja za premaz, susam i kim za posipanje.

Priprema: Kvasac, jedno celo jaje, jedno belance i ulje umutite žicom pa dodajte mleko i so, opet dobro izmešajte žicom, a zatim umešajte izrendani krompir, sir i seckani peršun. Sve lepo sjedinite žicom. Dodajte pola mase brašna, pa rukama izmesite, a zatim dodajte ostatak brašna i umesite da se dobije jednolična smesa. Poprskajte s nekoliko kapi ulja, pa svuda razmažite ulje po testu, pokrrijte plastičnom folijom i krpom, pa ostavite da stoji 45 minuta.

 

Tepsiju podmažite puterom, pa istresite testo koje ste prethodno premesili i poravnajte svuda rukama koje ste podmazali uljem. Opet pokrijte krpom da malo naraste, pa vlažnim pstima utiskujte testo tako da ga podelite na paričiće bez korišćenja noža.

 

Puding kolač ćete obožavati: Sočan, kremast i tako jednostavan za pripremu!(RECEPT)

foto: Youtube Printscreen / Hacer'in Lezzetleri

U te "rupe" koje ste napravili ugurajte liske kačkavalja.

 

Premažite preostalim žumancetom pomešanim s dve kašike ulja, pospite susamom i kimom po želji i pecite 30 - 35 minuta na 180 stepeni.

 

Detaljan postupak možete da pogledate u videu ispod.

 

(Stil.kurir.rs / Youtube / Hacer'in Lezzetleri)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...