Potrebno je:
100 ml vode
20 gr kvasca
200 ml mleka
1 jaje i 1 žumance
kocka maslaca
1 kašičica šećera
malo soli
200 gr viršli
500 gr brašna
Priprema: U vodi mlakoj rastvoriti kvasac, dodati šećer, pa kad nadođe sipati ga u vanglicu dodati jaje i mlako mleko. Ubaciti brašno i so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste, pa ga razvući na sto u obliku pravouganika. Preseći na pola po dužini, pa opet na dva dela i tako dobijemo šest parčića. Svaki deo premazati maslacom.
U svaki deo uviti po jednu viršlu a zatim oštrim makazama odozgo zaseći nakoso testo i viršlu tako da se preseku viršle. Prekriti da odmore za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni Celzijusa. Nadošlo pecivo premazati razmućenim žumancetom posuti semenkama i krupnom solju. Peći na 190 stepeni C oko 30 min da lepo porumeni. Pokriti krpom malo da odmori.