Sastojci (količina za jednu osobu):
- 1 tikvica srednje veličine
- 1 jaje
- 100 g mladog nemasnog sira
- 0,5 dl jogurta
- 2 kašičice maslinovog ulja
- beli luk
Vranjanska samsa: Najukusnije testo sa belim lukom i kiselim mlekom! (RECEPT)
Priprema:
- Najpre marinirajte tikvice. Isecite ih na kolutove, kockice, ili već prema želji.
- Pospite suvim kvalitetnim začinom, ili samo stavite so i biber po želji.
- Dodajte izrendan beli luk malo samo radi ukusa.
- Sve dobro promešajte i ostavite da odstoje oko 15 minuta da otpuste vodu, pa procedite da se rešite tečnosti.
-
U tepsiju stavite papir za pečenje, a jaja umutite sa jogurtom i uljem.
-
Sipajte u kalup, dodajte marinirane tikvice i preko njih izmrvite sir.
-
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 Celzijusa dok se ne zapeku.
-
Možete posuti supenom kašikom parmezana pre pečenja.