kraljica među supama

Kremasta paradajz supa: Gotova za tili čas, a ukus će vas vratiti u detinjstvo! (RECEPT)

Isprobajte i uverite se koliko je ovaj recept savršen

Recepti
Autor:
Kremasta paradajz supa: Gotova za tili čas, a ukus će vas vratiti u detinjstvo! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 kašike ulja ili maslaca
  • 3 kašike belog brašna
  • 1 manja glavica luka
  • po želji 400 ml vode ili bujona (goveđeg ili povrćnog)
  • 600 ml pasiranog domaćeg paradajza
  • 2 kašičice šećera
  • so i biber po ukusu
  • 15 grama sitno naseckanog lista celera
  • domaći rezanci, pirinač ili testenina

Svečana poklon pogača: Uputstvo korak po korak! (RECEPT, VIDEO)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Ulje ili maslac stavite u lonac i kuvajte na srednje jakoj vatri.
  • Dodajte brašno i napravite zapršku.
  • Po želji dodajte luk i malo ga popržite.
  • Dodajte pasirani paradajz, dobro promešajte i zatim ulijte vodu ili bujon.
  • Dodajte so i biber po želji, pogotovo ako je kiselkast pasirani paradajz.
  • Sačekajte da provri, te kuvajte oko 8 do 10 minuta.
  • Pre posluživanja procedite.
  • Poslužite je uz skuvani pirinač, domaće rezance ili testeninu.

8 vrhunskih jela bez mesa: Nezamenljivi letnji recepti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs