UKUSNO

Domaći hleb bez kvasca: Recept za najmekše i najvazdušastije testo!

Po ovom receptu ćete od sad stalno mesiti hleb

Recepti
12:14h Autor:
Domaći hleb bez kvasca: Recept za najmekše i najvazdušastije testo!
Foto: Shuterstock

Ovaj hleb će biti jednako ukusan, bez obzira na neostatak kvasca. Pravi se vrlo jednostavno i brzo. Tajni sastojak u koji mu daje mekanu i vazdušatu teksturu, u ovom slučaju, je prašak za pecivo.

Za fermentaciju:

  • 280ml hladnog mleka
  • 200g belog brašna

Za ostalo:

  • 150g brašna
  • 25g praška za pecivo
  • 25g maslaca
  • 1 kašičica soli
  • Malo šećera

Priprema:

Pomešajte mleko i brašno (280ml hladnog mleka, 200g belog brašna) pa prekrijte posudu i ostavite 30 minuta.

U drugu posudu pomešajte ostale sastojke, brašno, prašak za pecivo, maslac, so i šećer, pa ih nakon 30minuta, dodajte u onu u kojoj ste prethodno pomešali mleko i brašno. Dobro sve izmešajte dok se sve ne sjedini i testo bude bez grudvica.

Uvijene viršle u slanini: Prava gurmanska večera! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Zagrejte rernu na 210 stepeni , a pleh premažite uljem. Da bi se zadržala vlažnost, a testo bilo mekše, pleh pre pečenja prekrijte papirom za pečenje.

Pecite 30 minuta, pa nakon toga skinite papir za pečenje i ostavite u rerni još 10 minuta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs