Ovaj hleb će biti jednako ukusan, bez obzira na neostatak kvasca. Pravi se vrlo jednostavno i brzo. Tajni sastojak u koji mu daje mekanu i vazdušatu teksturu, u ovom slučaju, je prašak za pecivo.
Za fermentaciju:
- 280ml hladnog mleka
- 200g belog brašna
Za ostalo:
- 150g brašna
- 25g praška za pecivo
- 25g maslaca
- 1 kašičica soli
- Malo šećera
Priprema:
Pomešajte mleko i brašno (280ml hladnog mleka, 200g belog brašna) pa prekrijte posudu i ostavite 30 minuta.
U drugu posudu pomešajte ostale sastojke, brašno, prašak za pecivo, maslac, so i šećer, pa ih nakon 30minuta, dodajte u onu u kojoj ste prethodno pomešali mleko i brašno. Dobro sve izmešajte dok se sve ne sjedini i testo bude bez grudvica.
Uvijene viršle u slanini: Prava gurmanska večera! (RECEPT)
Zagrejte rernu na 210 stepeni , a pleh premažite uljem. Da bi se zadržala vlažnost, a testo bilo mekše, pleh pre pečenja prekrijte papirom za pečenje.
Pecite 30 minuta, pa nakon toga skinite papir za pečenje i ostavite u rerni još 10 minuta.