Jelo za desetku

Zapečeni zeleni ručak iz rerne: Jeftino, posno, dijetalno, izvrsno! (RECEPT)

Postaće vam omiljena večera ili prilog uz sočno meso kada se ne posti

Recepti 14.03.2020. - 12:56h Autor: Youtube Serpica recepti
Foto: Youtube printscreen / Serpica Recepti

Sastojci: 500 g pirinča, 1 glavica crnog luka, 100 ml ulja, 2-3 čena belog luka, malo peršuna, 200-250 g spanaća, kašika mešavine suvog začina, so i biber po ukusu, 1 šargarepa, 200-300 g šampinjona.

Priprema: Pirinač dobro operite, nalijte vodom i stavite da se kuva. Luk iseckati sitno, pa staviti da se propži na 100 ml ulja. Sitno iseckati beli luk i peršun.

 

Ispržen luk dodati u kuvan pirinač, pa dodati izmiksan smrznuti spanać (ili svež), iseckan beli luk i peršun. Dodati začine i lepo izmešati.

Pirinač ne morate potpuno da ocedite od vode jer će ispariti tokom pečenja.

 

Malo ulja staviti u vatrostalnu činiju, pa sipati pirinač. Odozgo narendati svežu šargarepu i staviti u šerpu da se peče 20 minuta na 220 stepeni.

 

Pečurke iseći na tanke listiće i staviti u tiganj u kojem se pržio luk, pa preliti sa malo ulja i posoliti i pobiberiti po ukusu. Ispržiti na tiganju i služiti uz pirinač.

 

Ovako spremljen pirinač sa spanaćem odličan i je kada se ne posti, kao prilog uz meso ili druga jela.

 

(Tekst: Stil.kurir.rs

 

Izvor: Youtube / Serpica Recepti)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...