Isprobajte

Krompir sa tikvicama u prelivu od šampinjona: Ukusno posno jelo! (RECEPT)

Zdravo i posno jelo za celu porodicu

Recepti 16.04.2019. - 12:26h Autor: Bakina kuhinja
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 600 gr krompira; 1 šargarepa; 2 manje tikvice; 1 glavica crnog luka; 1 paradajz; belog luka u granulama; 3 kašike kukuruznog braša; 2 kašike griza; začina, soli; bibera; ljuta tucana paprika; malo slatke crvene paprike;
peršunov list; kesica supe od pečuraka.

 

Priprema: Krompir, tikvice i šargarepu očistiti i iseći na kolutove. Posoliti dodati začin. Luk i paradajz iseći na kolutove. U krompir i šargarepu i tikvice dodati biber, alevu i tucanu papriku, dodati beli luk, ulje i kukuruzno brašno i griz i sve dobro izmešati.


Bosanski burek od gotovih kora: Od sada ćete ga samo ovako praviti! (RECEPT)

foto: Bakina kuhinja

 

Pleh podmazati i poređati krompir u pleh. Dodati luk i paradajz pa ga staviti između krompira.

 

Kesicu supe od pečuraka razmutiti u mlakoj vodi oko 250 ml i preliti preko krompira. Još malo pouljiti posuti peršunov list i peći na 220 stepeni Celzijusa oko 40 min.

 

Izvor: Kod bake u gostima

 

Predlog za sutrašnji ručak: Svinjetina sa brokolijem - gotova za pola sata! (RECEPT)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs