Čak i ne goje

Domaćice očarane, kuvari ljubomorni: Nećete verovati od čega su napravljene ove torte! (FOTO)

Što je od svega najbolje, simpatične torte su veoma zdrave i u sebi nemaju nijedan štetan sastojak
Trpeza 18.05.2016. - 12:54h Autor: medias.rs
Foto: Instagram Printscreen / Vegedecosalad

Sve popularniji koncept hibridne kuhinje, u kojoj se standardni sastojci poznatog jela zamenjuju namirnicama dijametralno suprotne prirode i ukusa dok se poznati izgled i forma jela zadržava, dobio je svog šampiona u japanskom kuvaru i stilisti obroka Micukiju Morijasu.

Protekle, 2015. godine godine je sa svojim salata-tortama gostovao po japanskim restoranima, a zbog velikog interesovanja je 5. aprila 2016. godine otvorio svoj Vegideco Cafe, gde služi samo lepo dekorisane torte napravljene isključivo od slojeva svežih sezonskih salata povezanih namazima od tofu ili klasičnog sira i zdravih začina.

 

Nestvarne torte opčinile svet: Jestiva ogledala! (FOTO)

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on Apr 27, 2016 at 4:31am PDT

 

 

 

Za sve kojima je salata uvek bila tužan obrok, Morijasu je stvorio nestvaran svet prefinjenih ukusa u jelima čiji su sastojci zdravo i sveže povrće, bez glutena i industrijski prerađenih sastojaka, sa niskim sadržajem soli i masti. I naravno, bez grama šećera.

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on May 2, 2016 at 12:26am PDT

 

 

 

Sva dekoracija je prirodna, napravljena od celih komada povrća ili njihove ljuske, a boje fila potiču isključivo od prirodnih boja povrća poput spanaća, cvekle ili šargarepe čiji se sok meša sa posnim sirom i vizuelno odaje utisak pravog krema u poslasticama.

 

Raskošna ruža od jagoda: Najlepši ukras svake svečane trpeze! (VIDEO)

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on May 8, 2016 at 4:00am PDT

 

 

 

Neke salata-torte imaju i tanku vazdušastu koru, napravljenu od organskog brašna soje, pasulja ili leblebije.

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on May 10, 2016 at 3:05am PDT

 

 

 

Cena obroka je za japanske pojmove izuzetno pristupačna i iznosi oko 7 dolara. Uključuje parče salata-torte, specijalni lekoviti preliv poznat kao "koji", šolju biljnog napitka bogatog fitohemikalijama i parče hleba bez glutena napravljenog od pirinčanog brašna.

 

Ukusan hleb koji ne goji: Odličan i za dijabetičare! (RECEPT)

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on Mar 23, 2016 at 1:26am PDT

 

 

 

Restoran je otvoren samo u vreme ručka, od 11:30-16 h, i za sada je apsolutni hit među Japancima koji uživaju u zdravoj hrani dekorisanoj sa mnogo pažnje i ukusa.

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on Jul 4, 2015 at 2:45am PDT

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on May 3, 2016 at 3:17am PDT

 

A photo posted by Vegedecosalad (@vegedecosalad) on Jul 4, 2015 at 2:37am PDT

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs