Savršen ukus

PRŽENICE BEZ HLEBA: Slasne, hrskave, preukusne i jeftine! (RECEPT)

Ovakve još niste probali

Recepti
Autor:
PRŽENICE BEZ HLEBA: Slasne, hrskave, preukusne i jeftine! (RECEPT)
Foto: Youtube Printscreen / Cooking Kun

Prženice su nam omiljeni doručak jer se lako prave. Sve što vam treba je bajat hleb, mleko i jaja. Postoji nekoliko različitih recepata sa prženicama, ali ovakve niste pravili. Za ove 'prženice' vam ne treba hleb, nego krompir. To je namirnica sa kojom ćete napraviti najlepši doručak. Sve što treba da uradite je da pomešate sastojke, oblikujte, kratko zamrznete i ispržite, piše Stvar ukusa.

Oduševite ukućane potpuno drugačijim obrokom koji će vam se dopasti provereno. Možete da poslužite sa domaćim jogurtom, šunkom ili sa nekim lepim umakom.

Sastojci:

400 g krompira 3 kašike sira 1 jaje 3 kašike kukuruznog brašna 1 kašika sitno seckanog praziluka 1/2 kašičice ljute mlevene paprike

Priprema: Izrendajte krompir, pa ga stavite u ključalu vodu i kuvajte 3 minuta. Procedite, pa stavite u činiju i dodajte sir, kukuruzno brašno, praziluk, ljutu mlevenu papriku, so i biber, kao i žumance. Dobro promešajte.

Zatim napravite oblike kao parče hleba i poređajte na neku tacnu i stavite u frižider na 20 minuta, da se krompir stegne. Zatim izvadite i pržite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs