Pogledajte

6 suptilnih znakova da ste se partner i vi udaljili: Vreme je da promenite tok svoje veze!

Ako ste se udaljili to ne mora značiti kraj: prepoznajte razloge i saznajte kako da promenite tok svoje veze

Škola sexa
Autor:
Foto: Shutterstock

Sve veze prolaze kroz faze, a kako vreme prolazi, naša ličnost i interesi se menjaju. To je sasvim prirodno. A cilj (što je lakše reći nego postići) u svemu tome je ostati povezan s partnerom kroz sve ove promene.

 

Neke od tih promena su dobre i zdrave, ali ponekad mogu postojati suptilni znakovi koji pokazuju da ste se udaljili s partnerom. Sve to počinje neprimetno i teško je opisati. S vremenom samo se pojavi osećaj, kao da je vaš partner drugačiji i udaljeniji nego pre. Kao da ste na različitim talasnim dužinama.

 

Ovog puta vam otkrivamo opipljive znakove koji pokazuju da se vi i vaš partner udaljavate jedan od drugog i šta bi trebalo da preduzmete kako se to ne bi dogodilo...

 

Sve manje kontakta očima

 

Jedan od najsuptilnijih znakova i jedna od prvih stvari koja se događa kod udaljavanja od bliske osobe je količina direktnog kontakta s očima, odnosno smanjenje direktnog gledanja u oči.

 

Naravno, nije svaki par jednak, a neki parovi ni u početku ne razmenjuju puno direktne poglede, zavisno od ličnosti osobe – i to je potpuno u redu. No, ako primetite značajno povećanje ili smanjenje, to je dobar pokazatelj koji sugeriše da se nešto događa i da nešto nije u redu.

 

Najopasniji znakovi Zodijaka: Povrediće vas kada se najmanje budete nadali!

foto: Shutterstock

Planirate stvari bez znanja druge osobe

 

Možda stalno planirate neke solo aktivnosti ili čak vikend putovanja, ili je možda vaš partner počeo sve više vremena da provodi s kolegama nakon posla. Opet, to ne znači da parovi moraju sve svoje vreme da provode zajedno – pitanje je jesu li se stvari promenile u poređenju s pređašnjom situacijom.

 

Takođe, razmislite o tome smišlja li vaš partner (ili to vi činite) sve više izgovora o tome kako (i zašto) nemate vremena jedno za drugo.

 

Zajedno ste, ali niste zaista zajedno

 

Možda mislite da provodite zaista puno vremena zajedno, i možda zaista jeste na istom mestu – no koliko vremena zaista provodite u zajedničkoj komunikaciji i fizičkom kontaktu?

 

Na primer, zajedno gledate televiziju, odlazite na večeru s prijateljima ili igrate video igre – sve bez direktnog međusobnog kontakta.Vi zapravo sve radite paralelno jedno kraj drugog, ali ne i zajedno. Iako je to u određenoj meri u redu, to mogu biti znakovi udaljivanja.

 

Vodite računa: Evo šta najviše odbija na prvom dejtu, a nije fizički izgled!

foto: Shutterstock

Više vremena provodite na mobilnom telefonu nego u međusobnom razgovoru

 

U današnje vreme teško je izbeći mobilne telefone, i posve je normalno da morate tu i tamo baciti pogled. No, ako ste oboje na telefonu više nego što međusobno komunicirate, ne treba niti govoriti da očito postoji problem.

 

Sve češće se parovima dešava da jedan ili oboje posežu češće za telefonima baš kad su u društvu partnera – jer nemaju volje da pričaju s njima ili jer ne znaju o čemu bi međusobno pričali, a to je veliki znak da ste se zaista udaljili.

 

Sve više se svađate

 

Kada se osećate nepovezani i udaljeni jedno od drugog, može se dogoditi da jedan od vas (ili oboje) konstantno baš traži razlog za raspravljanje i svađu.

 

Ako je to slučaj, trebali biste se otvoreno i direktno suočiti s time. Uvek pitajte: "Šta ne valja? Jesi li ljut na mene? Reci mi šta te muči". Uvek je bolje rešavati probleme i razmirice direktnim razgovorom umesto pasivnom agresijom.

 

Seksa gotovo da i nema

 

Kada par zapadne u nevolje, seks je prva stvar koja nestane. Većina ljudi ne želi otvoriti svoju intimu i telo za seksualni odnos kada su ljuti. I to ne znači da će više seksa čudesno rešiti vaše probleme i ponovo vas povezati.

 

Najpre morate da shvatite šta vas muči i šta je kamen spoticanja u vezi – zbog kojeg ne želite biti intimni s partnerom. Jedino rešenje za spas veze je da prodrete do korena problema – a seks nije to (najčešće). Seks je simptom.

 

Zlatno pravilo skladnog braka: Psiholozi tvrde da je u ovome ključ!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...