Nesvakidašnje

Sve je više parova u otvorenoj vezi: Ovako izgleda taj kontroverzan odnos!

Ovaj zanimljiv, ali i kontroverzan ljubavni koncept dobio je svoju definiciju nakon hipi pokreta i sve naterao da ljubav gledaju drugim očima
Ljubav i zavođenje 04.05.2015. - 19:03h Autor: Zadovoljna.hr
Foto: Shutterstock

Otvorene veze su one u kojima dva partnera zajednički donesu odluku da njihov odnos nije monogaman. To znači da jedno drugome dopuštaju romantične ili seksualne veze s drugim osobama. Ovakva vrsta odnosa zahteva veliku količinu razumevanja i tolerancije, pa zato nije za svakog. U njoj će prvenstveno da se pronađu ljudi koji smatraju da monogamija nije u ljudskoj prirodi, kao ni monogamne veze.

 

Ako ste znatiželjni i razmišljate o tome da svom partneru predložite ovakav tip veze, ovo su stvari koje morate da znate pre nego što se upustite u nju.

 

Udata žena spavala sa 12 nepoznatih muškaraca: Dotukao je potez supruga!

 

1. Iskrenost je na prvom mestu

 

Stavite karte na sto i iskreno razgovarajte sa svojim partnerom. Uživate da budete zajedno, ali osećate da u vašem životu ima prostora i za nekog novog. Istovremeno, ne želite da izgubite sadašnjeg partnera. Razumno raspravite o tome da li biste mogli da funkcionišete kao par u takvom odnosu.

 

Preispitajte se i pokušajte da shvatite da li je u pitanju samo trenutni osećaj monotonije u vezi koji će da nestane ako se malo potrudite ili ste stvarno spremni na ovaj komplikovan i zahtevan odnos. Ako se oboje ne saglasite da je to prava stvar za vas, onda razgovarajte na koji način možete da poboljšate svoju monogamnu vezu.

 

Za sebe kaže da nije tipična preljubnica: Vara muža pet puta godišnje, ima vrhunski seks!

 

2. Potrebna su čvrsta pravila

 

Bez njih otvorena veza ne može da funkcioniše i ona moraju da se poštuju. Oba partnera moraju da se dogovore šta žele u svom odnosu. Ovo su česta pravila uspešne otvorene veze:

 

1. Seks sa zajedničkim prijateljima je zabranjen.

 

2. Seksualni susreti s drugom osobom ne smeju da utiču na vaše zajedničke planove i obaveze.

 

3. Uvek praktikujte seks sa zaštitom.

 

Priča o prevari koja bi mogla da se dogodi i vama: Učite na tuđim greškama!

 

3. Odredite granice

 

Ako ne želite da znate s kim se vaš partner viđa, jasno mu to recite. Isto važi i za njega, možda ne želi da sluša detalje o novom muškarcu u vašem životu. Jasno odredite svoje granice i do kog nivoa ćete da se upuštate u razgovore o svojim novim partnerima.

 

4. Budite spremni na buru emocija

 

Početnici u otvorenim vezama možda ne shvataju da bi ovakav odnos u njima mogao da izazove veliku ljubomoru, ljutnju i zameranje. Morate da znate da ste svesno ušli u ovakvu vezu i dopustili partneru da se viđa s drugima. Zbog toga morate da smirite strasti i ne smete jedno drugome ništa da prebacujete.

 

Tražila sam sreću van braka, umesto u sebi: Ispovest Marine koja je prevarila muža!

 

5. Prekinite vezu ako ste nesrećni

 

Otvorena veza mora da bude zajednička odluka. Ako u bilo kom trenutku osetite da vam više nije prijatno u ovakvom odnosu, jasno to recite partneru. Ako prestanete da se viđate s drugim ljudima, a vaš partner nastavi, to više nije otvorena veza nego veza u kojoj vas partner vara. Isto važi i za obrnutu situaciju u kojoj vi nastavite da se viđate s drugima, a vaš partner odustane od toga.

 

Ili se viđaš sa nekim, ili me ne voliš: Muž rešio da ostavi ženu, ali se jednoj stvari nije nadao!

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...