Ljubavni saveti

Loš prvi sastanak: 8 pristojnih načina kako da mu stavite do znanja da niste zainteresovane!

Ako ste upoznali zanimljivu osobu, ali ne želite da nastavite viđanje sa njom, razmislite o ovih 8 načina kako da im to ljubazno saopštite

Ljubav i zavođenje 15.06.2019. - 17:56h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ne mogu svi prvi sastanci da budu dobri, zapravo većina i nije. Teško je naći osobu sa kojom se stvarno možemo povezati i niko nije kriv ako nema hemije već na prvom sastanku.

 

Možete izaći sa nekim, ko bi posle želeo ponovo da vas vidi, a da vi to jednostavno ne želite. U tom slučaju, verovatno ćete poželeti savet o pristojnim načinima da ga odbijete.

 

Razmislite da toj osobi pošaljete SMS poruku, kojom ćete staviti do znanja da ne želite ponovo da se vidite i na taj  način nećete ostaviti nikoga da visi. 

 

1. "Bilo mi je zaista zabavno, ali ne osećam hemiju među nama"

 

"Hemija" je i više nego realna stvar. Nećete je osetiti sa svima što je sasvim u redu. Naglasite da vam je izlazak bio zabavan, a vaša iskrenost će biti cenjena.

 

Pokazaćete nekome da nije učinio ništa loše, već da nije bio pravi izbor za vas. 

 

Sigurni znakovi da se ljubav ugasila: Evo kako da proverite kad je vreme za raskid!

foto: Shutterstock

2. "Ne želim da trošim tvoje vreme"

 

Na ovaj način ćete pokazati da poštujete tuđe vreme. Ako vas neko ne zanima, najljubaznija stvar koju možete učiniti jeste da im to iskreno stavite do znanja.

 

3. "Mislim da ne očekujemo iste stvari"

 

Na prvom sastanku ćete verovatno znati da li sa tom osobom možete ostvariti vezu na duži rok. Ovakva poruka je veoma pristojan i ljubazan način da im stavite do znanja da tako nešto u vašem slučaju nije moguće.

 

4. "Ne razumemo se najbolje"

 

Ako osoba izgleda kao da bi želela sa vama dužu vezu, a vi to ne možete da zamislite, ne morate im detaljno objašnjavati zbog čega vi to ne želite. 

 

Samo ovakav raskid zaslužuje pomirenje: 5 znakova da treba da date partneru drugu šansu!

foto: Shutterstock

5. "Mnogi ljudi i bili srećni da izađu sa tobom"

 

Kada mislite da je osoba sjajna, slobodno upotrebite ovu rečenicu. Ako je neko uznemiren što ga odbijate, onda ne možete mnogo toga učiniti. 

 

6. "Žao mi je ako sam odala pogrešan utisak"

 

Koristite ovu rečenicu samo kada vam se čini da ste zaista odali pogrešan utisak. Ne morate se nikada izvinjavati kada ne želite da ponovo izađete sa nekim, ali ovo može biti ljubazniji način da prekinete odnos. 

 

7. "Volela bih da ostanemo u kontaktu - kao prijatelji"

 

Reći nekome da želite da ostanete u kontaktu kao prijatelji pokazaće mu da ga ipak smatrate zabavnim i zanimljivim. Stavićete mu do znanja da želite bolje da ga upoznate, iako nema romantične iskre među vama.

 

8. "Bilo mi je drago da te upoznam, ali..."

 

Nemojte zaboraviti da je neko izdvojio svoje vreme da se vidi sa vama, baš kao što ste  i vi uradili. Dajte im do znanja da poštujete taj jedan izlazak, iako ne želite drugi.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...