pokazalo istraživanje

Naučnici tvrde: Ključ duge i srećnije veze je u izgovaranju ove reči partneru!

Jeste li se nekada zapitali kako način na koji pričate sa partnerom utiče na vašu vezu? Ako ste pomislili da to nije bitno, prevarili ste se

Ljubav i zavođenje 18.02.2019. - 19:46h Autor: Stil/Večernji.hr
Foto: Shutterstock

Reči koje birate i koristite i te kako utiče na vaš odnos,  tvrde naučnici.


Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Kalifornija, pokazalo je da parovi koji koriste reč "mi" umesto "ja" tokom razgovora, imaju srećnije i dugotrajnije veze.

 

Naučnici su sproveli analizu 30 studija u kojima je ukupno učestvovalo više od pet hiljada ispitanik. Autori studija ispitivali su ponašanje, njihove ocene o vezi i odnosima u kojima su se nalazili, nivo sreće i fizičko i psihičko zdravlje.

 

Magnetno polje ljubavi: Evo kakve žene privlače muškarce, a za kakvim frajerima dame otkidaju!

foto: Shutterstock

Pokazalo se i da parovi koji govore "mi razgovaramo" imaju funkcionalnije veze. To je znak da partneri podržavaju jedan drugoga i da planiraju "zajedno". Znak je to i da partneri razmišljaju o svojim izabranicima i zaista dele svoj život s nekim.

 

"Analizom studija dobili smo širu sliku. Parovi koji su u dobrim odnosima često upotrebljavaju izraz "mi", i generalno su srećniji te lakše rešavaju sukobe, " rekao je jedan od autora istraživanja.

 

Time se pokazalo kako male promene u ponašanju i upotrebe reči "mi" može poboljšati odnos i ojačati vezu između dvoje ljudi.

 

U ova tri znaka Zodijaka rađaju se žene kraljice: Nema muškarca koji će im odoleti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...