svi se pitaju

Zašto je tako teško prekinuti lošu vezu? Večito pitanje koje je sve makar jednom mučilo!

Glavni razlog je taj što stalno zamišljamo da ne možemo napustiti određenu osobu jer ona zavisi od nas i ne može bez te veze.

Ljubav i zavođenje 01.02.2019. - 14:49h Autor: metro-portal.hr
Foto: Shutterstock

Prekid veze je stresan, naročito ako je sve izgledalo kao u bajci - ali kada primetite da vaša veza polako bledi i osećate da više niste srećni, morate priznati sami sebi da je vreme za razlaz. A to definitivno nije lako.

 

Nekoliko psihologa sa Univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama odlučili su da istraže problem američkih parova i samaca.

 

Nemogućnost okončanja odnosa ne proizilazi iz straha od usamljenosti, već puno više od činjenice da smo u suštini samci po prirodi.

"Mi jednostavno ne želimo povrediti naše partnere i zaista brinemo o potrebama druge osobe. Međutim, postojale su neke sumnje oko jasnog čitanja signala, činjenica da smatramo da osoba zavisi od nas je vrlo relativna i nije uvek u skladu sa stvarnim stanjem stvari."

 

"Provodimo previše vremena analizirajući koliko će joj rastanak biti bolan."

 

"Čini nam se da je rastanak priznanje neuspeha i mi jednostavno stvaramo začarani krug", kaže Samanta Džoel sa Univerziteta u Juti.

 

Niste ni svesni koliko veza trpi: Ako radite ove stvari, terate partnera od sebe!

foto: Profimedia

Ona dodaje kako je glavni razlog taj što stalno zamišljamo da ne možemo napustiti određenu osobu jer ona zavisi od nas i ne može bez te veze.

 

Istraživanja su pokazala da što više druga polovina izgleda zavisnije od nas, to se više kajemo pre nego što prekinemo odnos.

 

Upravo iz tog razloga često se događa da ostajemo u vezi jer nam je stalo do potreba druge osobe - ne misleći pritom na sebe i svoja osećanja

 

Vaša veza je mirna luka: Ovih 5 znakova otkrivaju da ste pronašle sve što vam treba!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...