MIHAIL LABKOVSKI

SVE JE POČELO KADA SAM NAPISAO NA FEJSBUKU:Do s**a u vezi sme doći samo ako vi to stvarno želite! Onda je krenula lavina

Prestanite, jednostavno prestanite da sebe gledate očima drugih ljudi...

Sex
14:50h Autor:
Foto: Printscreen/youtube/ А поговорить?

Nedavno sam na fejsbuku objavio nešto kao: "do seksa ne sme da dođe jer želite da muškarca vežete za sebe, već samo i isključivo ako to vi poželite. I nemojte da se mnogo trudite da to poželite."

A onda su žene širom zemlje počele da mi šalju komentare. Bilo ih je više od 600 i u njima je pisalo, između ostalog: "Da, smatraće me jeftinom ako spavam sa njim.", "Nikad se tako neću udati!"; "Uvek spavam sa muškarcem na prvom sastanku i sada ispred kuće imam gomilu obožavatelja."

Samo jedna mudra devojka je napisala: "Zar niste primetile da je u ovoj objavi reč o našim željama, šta mi želimo, a ne kako ugoditi muškarcu?"

Pa, hajde da pričamo o tome:

Sećate li se Merilin Monro? Vojnici su kretali u rat noseći njenu fotografiju u džepu. Imala je vojske obožavaoca, a umrla je usamljena i sa teškom depresijom.

Anđelina Džoli, je osoba o kojoj milioni muškaraca sanja, a ona i dalje pokušava da "pohvata konce" svog života, da održi porodicu, ali u tome još ne uspeva: zbog teškog detinjstva, zbog oca koji je rano napustio porodicu, zbog velikog broj kompleksa i nerešenih psihotrauma. Ali, da, postigla je da je vole širom sveta, ali to joj nije donelo sreću.

Tužno je kad žene svoj uspeh mere po tome kako se muškarci ophode prema njima. Kod mnogih žena je samopoštovanje jednako tome kako ih partner gleda. Ako nisu zadovoljne onda kreću u igru "obmanjivanja prirode", pa u sebe ubrizgavaju neke hemikalije, dane provode u teretani, menjaju izgled iz korena....

I sve to rade da bi ih zavoleo neki imaginarni čovek....Onda ulazite u začarani krug u kojem se zaljubljujete u tog nekog čoveka i lepo vam je dok veza traje, a kad se veza prekine, veštački stečeno samopouzdanje se ruši kao kula od karata...

A znate li zašto je došlo do toga? Zato jer niste naučile da volite sebe. Pa možete vi postati i nova Merilin i nova Anđelina, možete imati i ceo fudbalski tim obožavalaca, ali to vam neće odneti sreću.

Zapamtite ove tri stvari:

1. Biti lep, bogat i slavan je divno. Ali to ne garantuje sreću. Sreća nema scenario.

2. Ljubav je bezuslovna. Lepoti se možeš diviti, talenat možeš poštovati, ženstvenost možeš ceniti. Ali samo se voli srž osobe, kao takve. Čak i ako ne postoji ženstvenost, lepota ili talenat, ako vas muškarac voli, on će vas voleti tako nesavršenu.

3. Čak i ako ste voljeni, to vas definitivno neće usrećiti, ako vi ne volite sebe.

Zato, drage moje, naučite da volite sebe. Naučite da poštujete svoje želje, da cenite svoje mišljenje, da vam se dopada odraz u ogledalu, bez obzira kakav on bio.

Počnite sa ovim i život će vam se zaista promeniti!

Autor: Mihail Labkovski, prevod Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...