Svaka kombinacija poslastice sa čokoladom je primamljiva, a ako joj još dodate kiselkastu notu uz pomoć voća, to je pun pogodak i za vas i za vaše ukućane.
Sastojci:
- 250 grama tamne čokolade
- 200 grama maslaca
- 100 grama smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- prstohvat soli
- 2 kašike kakaa u prahu
- 3 jaja
- 150 grama brašna
- 340 grama malina ( svežih ili smrznutih)
Jeftin i lak kolač: Najbolji recept za čokoladni brauni koji ćete obožavati! (RECEPT)
Priprema:
- Na pari otopite maslac i čokoladu, dodajte kakao te sve pustite da se malo ohladi.
- Nađite dublju posudu u kojoj ćete umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
- U to dodajte čokoladu i maslac, te kratko, ali dobro umutite mikserom.
- Dodajte brašno i prstohvat soli u smesu i opet dobro umutite.
- Dodajte maline u smesu, te lagano mešajte špatulom.
- Smesu stavite na papir za pečenje koji se nalazi u plehu.
- Poravnajte špatulom, te stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180 Celzijusa.
- Ostavite da se peče 40 do 45 minuta.
- Izvadite iz rerne i pustite da se potpuno ohladi, a tek onda iseckajte i poslužite.
Po želji možete peći i u kalupu za tortu, te gotov kolač ukrasiti malinama.
Veganski čokoladni brauni: Zdrav kolač koji se ne peče! Obožavaće ga i vaša deca! (RECEPT)