Sastojci: 1 pakovanje kora za pitu, 1 l svežeg mleka, 1 šolja griza, 1 šolja šećera (može i malo više), 3 jaja, 2 kašičice vanilin šećera, 100 g maslaca za premazivanje kora, šećer u prahu za posipanje. Priprema: Stavite mleko sa šećerom na umerenu vatru. Čim počne da vri dodajte griz i počnite da mešate dok se krem ne zgusne. Skinite sa vatre, dodajte vanilu i promešajte. Ostavite da se malo ohladi, a zatim dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog jajeta mutite, pa ostavite smesu da se potpuno ohladi.
Rastopite maslac. Uzmite dve kore i na gornji list stavite malo maslaca. Nanesite krem po dužoj ivici i uvijte u rolat. Stavite rolat u pleh, obložen papirom za pečenje i isecite na 3-4 dela. Ponavljajte dok ne potrošite sastojke.
Pecite pitice u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju. Kad se ohlade, obilno ih pospite šećerom u prahu.
Preporučujemo za vas:
Piletina sa tikvicama i pavlakom: Savršen ručak gotov za pola sata! (RECEPT)
Španski slatkiš: Ovako se prave ćurosi! (VIDEO, RECEPT)
Brzinski prevrnuti kolač od jabuka: Uživaćete u svakom zalogaju! (RECEPT)