Sastojci: 3 jaja, 200 ml kiselo mleko, 1 čaša mleka, 1 čaša brašna, 1 čaša griza, 1 čaša šećera, 1 prašak za pecivo, 1 vanilin šećer, malo cimeta, 200 g duleka, 50 ml ulja.
Priprema: Dulek očistiti i iseći na tanke kriške, a jaja umutiti sa šećerom dodati brašno sa praškom za pecivo, griz, kiselo mleko i slatko mleko, vanilin šećer i na kraju ulje i sve dobro izmešati.
Sipati u podmazan pleh ili obložen pek papirom, a odozgo poredjati na koso bundevu.
Posuti šećerom i cimetom i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Posuti prah šećerom.
(Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs)
Arapske pogačice sa punjenjem: Pecivo za svečane i obične prilike! (RECEPT)